U KBC Dragiša Mišović 23 dece sa korona virusom, blok A izlazi iz kovid režima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: RTS video Printscreen
Podelite vest

U Kliničko-bolničkom centru (KBC) “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu trenutno se na lečenju nalazi 91 kovid pacijent, od kojih je 23 dece, rekao je danas načelnik dijagnostičke radiološke službe tog centra Djordje Lalošević. On je za Radio-televiziju Srbije kazao da A blok KBC-a “Dr Dragiša Mišović” danas izlazi iz kovid režima i da se vraća u redovan rad.

“A blok je otvoren od danas i za hitnu službu i za normalne pacijente i mi se nadamo da ćemo da izdržimo i da će uskoro cela bolnica da postane zelena zona”, naglasio je Lalošević.

Istakao je da B blok još uvek zbrinjava kovid pacijente, ali da se njihov broj svakodnevno smanjuje jer taj KBC više ne prima nove kovid pacijente.

Od početka epidemija korona virusa u Srbiji, u KBC “Dr Dragiša Mišović” zbrinuto je blizu 9.000 obolelih od kovida, od čega je u poslednjem talasu bilo oko 2.000 pacijenata.

“Treći i četvrti talas bili su izuzetno ozbiljni. Imali smo nekad dnevno i 150 pregleda što skenerom, što sa rendgenom. Ti pacijenti koji su uglavnom dolazili kod nas su bili ozbiljni pacijenti. Nažalost neki od njis su i završili tragično”, kazao je Lalošević.

Prema njegovim rečima, sada se na dnevnom nivou radi izmedju 30 i 50 rendgenskih snimanja pluća.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x