U Gornjem Milanovcu uvedene restrikcije vode

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Opštinska uprava u Gornjem Milanovcu uvela je restrikcije u potrošnji vode iz gradskog vodovoda, a opština Lučani apeluje na građane da racionalno troše vodu ili će uvesti restrikcije.

Restrikcijama je u Gornjem Milanovcu zabranjeno pranje ulica, trotoara i automobila vodom iz gradskog vodovoda, zalivanje dvorišta i bašta, kao i zasada voća i povrća.

Mere restrikcije primenjivaće se do poboljšanja hidrometeoroloških uslova i povećanja količine padavina na teritoriji opštine Gornji Milanovac, navodi se u obrazloženju Opštinske uprave.

Opštinska uprava će u narednom periodu sprovoditi kontrolu primene mera restrikcije, a oni koji se ne budu pridržavali tih mera biće kažnjeni.

“Ponovo molimo sve građane da budu odgovorni i solidarni i da maksimalno racionalno koriste vodu za piće iz gradskog vodovoda, kako bi imali dovoljnu količinu za osnovne životne potrebe”, navodi se u saopštenju Javnog komunalnog preduzeća “Gornji Milanovac”.

Gornji Milanovac koristi vodu sa vodosistema “Rzav” iz Arilja sa koga se vodom, pored te opštine, snabdevaju i Arilje, Požega, Čačak i Lučani.

U Lučanima su apelovali na građane da racionalno troše vode i da vodom za piće ne navodnjavaju poljoprivredne i zelene površine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x