U Beogradu u septembru prvi međunarodni sajam vina ‘Vinska vizija Otvoreni Balkan’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Prvi međunarodni sajam vina “Vinska vizija Otvoreni Balkan” biće održan na Beogradskom sajmu tokom prva četiri dana septembra, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan, objavilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Ministarka Tatjana Matić ocenila je ovu manifestaciju kao jedinstvenu ne samo zbog predstavljanja vinskog gastronomskog turizma, već i zbog promocije turističkih destinacija zemalja Otvorenog Balkana.

“‘Vinska vizija Otvoreni Balkan’ jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije Otvorenog Balkana. Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija”, poručila je Matić, navedeno je u saopštenju.

Ona je dodala da očekuje da će “Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koja ove, prve godine održavanja okuplja izlagače iz regiona, ali i iz celog sveta, postati tradicionalna manifestacija i jedan od neizbežnih evropskih festivala gastronomije i turizma.

Cilj sajma je, kako je istaknuto, da proslavi vrhunsko umeće majstora u proizvodnji najboljih vina i promoviše jedinstveni spoj ukusa i mirisa koji predstavljaju duh Balkana, njegovu geografiju i bogatstvo sorti.

Prvi međunarodni sajam vina omogućiće vinogradarima, proizvođačima vina, predstavnicima vinarija, enolozima, kao i distributerima i trgovcima vinom iz regiona i šire, da se okupe, umreže, podele iskustva, predstave se široj javnosti i prošire svoje poslovanje, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x