U Beogradu sutra predstavljanje manifestacije Ušće-Francuska u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Francuski institut i ambasada te zemlje sutra će predstaviti manifestaciju “Ušće – Francuska u Srbiji” (Confluences) koja će biti održana od 4. oktobra do 15. decembra.

Povodom počasnog gostovanja Francuske na 66. Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga, Francuski institut i Francuska ambasada u Srbiji pozvali su svoje dugogodišnje partnere da tokom čitave jeseni u sklopu svojih tekućih programa istaknu francuske sadržaje i autore.

Manifestacija će obuhvatiti specijalna vođenja kroz stalnu postavku Narodnog muzeja u Beogradu, pozorišne predstave francuskih autora u Beogradu, gostovanja francuskih umetnika na Beogradskom džez festivalu, filmski i dokumentarni program na RTS-u, predavanje i izložbu u Narodnoj biblioteci Srbije.

Beogradska publika će tokom čitave jeseni, od oktobra do decembra, imati prilike da uživa u francuskim kulturnim sadržajima, sa bogatim programom u okviru Sajma knjiga kao krunskim događajem, saopštili su organizatori.

Francuski institut, Francuska ambasada i partneri će tokom konferencije za novinare predstaviti program manifestacije Confluences – Francuska u Srbiji, kao i program svog predstavljanja na Beogradskom sajmu knjiga koji će biti održan od 21. do 29. oktobra 2023.

Učesnici konferencije su ambasador Francuske, Pjer Košar (Pierre Cochard), savetnik za kulturu francuske ambasade i direktor Francuskog instituta u Srbiji Stanislas Pjere (Pierret) sekretarka za kulturu grada Beograda Nataša Mihailović-Vacić, direktor Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić-Brešković, direktor Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x