U Beogradu, od 27. oktobra do 4. novembra Festival savremenog plesa i performansa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Stanica video printscreen
Podelite vest

 U Beogradu, na Festivalu savremenog plesa i performansa Kondenza, od 27. oktobra do 4. novembra biće odigrano osam predstava i performansa.

Festival, po redu 16, biće organizovan pod sloganom “Feminističke budućnosti”, u organizaciji inicijative Stanice Servisa za savremeni ples.

Festival je rađen u saradnji sa dva partnerska festivala savremenog plesa, Plesnim festivalom Rejkjavik sa Islanda i festivalom Meteor iz Bergena u Norveškoj, naveli su organizatori.

Ukazali su, na Fejsbuku, i da festival skreće pažnju “na naš prostor i region” i na, kako su dodali, izuzetno važno stvaralaštvo u polju koreografije i plesa”.

Servis za savremeni ples osnovan je 2005. kao inicijativa savremene scene plesne i izvođačke umetnosti u Srbiji.

Glavni ciljevi su jačanje umetničke zajednice, njeno strukturisanje i prepoznatljivost među različitim akterima u oblasti umetnosti, kulture i obrazovanja na Balkanu i na međunarodnom nivou.

Stanica je jedan od osnivača i član Nomad plesne akademije, druge scene – beogradske platforme nezavisne umetnosti i kulture (od 2006) i Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (od 2011).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x