Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za Zorana Marjanovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

VJT
Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu, u završnoj reči, da okrivljenog Zorana Marjanovića oglasi krivim za krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. tačka 1. KZ-a, i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Tužilaštvo je predložilo da se Zoranu Marjanoviću odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora od preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka, prenosi Nova.rs.

Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, “jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x