Tužilaštvo: Roditelji iz ‘Ribnikara’ podneli krivičnu prijavu protiv načelnika beogradske policije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/sergeitokmakov
Podelite vest

Protiv načelnika beogradske policije Veselina Milića podneta je krivična prijava od punomoćnika oštećenih zbog toga što je na konferenciji za novinare pokazao spisak potencijalnih žrtava maloletnog K.K. koji je 3. maja ubio devetoro učenika i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

List Danas navodi da je to potvrđeno u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz tužilaštva su za list naveli da Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova nije postupio po njihovom ranijem zahtevu, te da je to tužilaštvo ponovo poslalo urgenciju za prikupljanje potrebnih obaveštenja, ali da im ni na to niko iz MUP-a nije odgovorio.

Advokat i nekadašnji inspektor novosadske policije Goran Stupar izjavio je za Danas da je ovaj slučaj samo još jedan dokaz urušavanja pravnog sistema, kao i da je tužilaštvo moralo samoinicijativno, po službenoj dužnosti da pokrene postupak.

“Da je tužilaštvo samostalan organ kako je to propisano Zakonom o javnom tužilaštvu, ne bi bilo potrebe da porodice oštećenih učenika podnose krivične prijave protiv načelnika Veselina Milića i da novinari bukvalno moljakaju OJT, kako bi dobili bilo kakvu informaciju šta je preduzeto povodom konkretnog događaja, već bi po službenoj dužnosti ispitalo sve okolnosti, prikupilo dokaze i preduzelo krivično gonjenje”, rekao je Stupar.

On je rekao i da nije jedino problematično pokazivanje spiska potencijalnih žrtava, već i otkrivanje identiteta K.K. koji je počinio zločin.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x