Trofej Svetskog prvenstva u fudbalu stigao u Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS
Podelite vest

Trofej namenjen osvajaču Svetskog prvenstva u fudbalu stigao je danas u Beograd, u okviru turneje po zemljama koje će učestvovati na Mundijalu u Kataru.

Svečanosti u Beogradu koju su organizovali Fifa i Koka-Kola, prisustvovali su selektor Srbije Dragan Stojković i proslavljeni italijanski reprezentativac Marko Materaci.

“Velika je privilegija naći se u ulozi domaćina ovako velikog skupa. Predivan je osećaj kada ste blizu jednog od najprestižnijih i najlepših trofeja u svetu sporta”, izjavio je Stojković, a preneo Fudbalski savez Srbije (FSS).

Selektor Srbije je dodao i da je “Zlatni globus san svakog selektora”.

“Ja i sve moje kolege koje će u novembru i decembru putovati u Katar, sanjamo o tome da ovaj trofej imamo u svojim rukama i posle finalne utakmice”, rekao je Stojković.

Materaci, svetski šampion sa Italijom 2006. godine, rekao je da “Svako dete koje napravi prve fudbalske korake sanja da podigne pobednički trofej Svetskog prvenstva”.

“Za Srbiju me vežu mnogo lepe uspomene, u Interu sam igrao zajedno sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. Gospodinu Stojkoviću želim da čestitam plasman na Svetsko prvenstvo i da mu poželim da u Kataru napravi još jedan podvig sa svojom ekipom”, izjavio je Materaci.

Italijan je izjavio i da je “zahvaljujući Dekiju i Mihi, emotivano vezan za Srbiju tako da će sigurno navijati za Srbiju”.

“Stojković na raspolaganju ima mlade i talentovane fudbalere, ali i one iskusne koji će umeti da se prilagode uslovima i neobičnom terminu u kome se igra turnir u Dohi. Ne bi me uopšte čudilo ukoliko budete najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x