Trodnevni trening Vatrogasno-spasilačkih jedinica na Besnoj kobili

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada RS
Podelite vest

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić prisustvovao je juče treningu za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, koji se održava na planini Besna kobila.

Čaušić je tom prilikom izjavio da se ovaj trening, koji podrazumeva vežbanje tokom dana i noći, organizuje kako bi se unapredili znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, da bi bili efikasniji u pružanju pomoći i spasavanju građana i u ekstremnim zimskim uslovima, kao i na nepristupačnim mestima.

On je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica.

Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba

Kvalitetna i redovna obuka kao što je ova je bitna jer tokom zimskih meseci u mnogim situacijama vatrogasci-spasioci samo ATV vozilima i motornim sankama mogu doći do građana kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija, zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x