Tribina NUNS: “Tri decenije bez odgovora na pitanje – ko je ubio Dadu?”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: NUNS
Podelite vest

U znak sećanja na novinarku Radislavu Dadu Vujasinović (1966-1994), a povodom tridesetogodišnjice od njene smrti, Nezavisno udruženje novinara Srbije će u ponedeljak, 8. aprila 2024. godine, od 12 sati, u sali NUNS-a (Resavska 28) organizovati tribinu:

„Tri decenije bez odgovora na pitanje – ko je ubio Dadu?“

Na tribini će govoriti Branislav Tapušković, dugogodišnji advokat Dadine porodice, Ivana Stevanović, izvršna direktorka Slavko Ćuruvija Fondacije, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika Radar, kao i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.

Pre tribine, u 10.30 h, delegacija NUNS-a će položiti cveće i upaliti sveće na Dadinom grobu na Novom groblju.

U nedelju, 7. aprila, od 20 sati, u Bitef teatru je na programu predstava o Dadi Vujasinović, „O S(A)VESTI“, autorke Sanje Krsmanović Tasić.

Dada Vujasinović je izveštavala je sa ratišta i pisala o korupciji i organizovanom kriminalu. Njene kolege su isticale da je bila profesionalac koja je imala strast prema istini, novinarstvu i da je svojim tekstovima pipnula “osinje gnezdo“. U trenutku kad je ubijena, radila je na temu šverca oružja

Dada Vujasinović je pronađena mrtva u porodičnom stanu 8. aprila 1994. godine. Zvanična verzija Miloševićevog režima je da je ona izvršila samoubistvo, pucnjem u grudi iz lovačke puške sačmarice. Porodica Dade Vujasinović angažovala je privatnog balističara koji je utvrdio da je na fotelji osim Dadine, bila još jedna krvna grupa. Njegov nalaz dostavljen je Tužilaštvu u decembru 1994. godine, ali je odbijen. Ni posle 30 godina njeno ubistvo nije razjašnjeno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x