Tribina: 20 godina ŠOK koridora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

U Klubu Doma omladine Beograda, u ponedeljak, 27. novembar  od  20 sati, održava se tribina u okviru ciklusa “Šok uživo – Koridori DOB-a, autota Nenada Bekvalca i Aleksandra Radivojevića.

Pre dvadeset godina, u jesen 2003. emitovana je prva epizoda emisije ŠOK KORIDOR na ART TV-u. Od tada emisija je prerasla u tribine koje su održavane u okviru festivala koji su bili u Domu omladine Beograda.

Pet godina nakon prve epizode, 2008. godine, prestaje da se emituje na televiziji i Dom omladine Beograda nudi redovne tribine koje se održavaju već deceniju i po.

Glavni zadatak Šok koridora je da na pitak, razumljiv i nadasve zabavan i duhovit način otkrije gledaocima na koliko sve neverovatnih načina razne strane kinematografije nesmetano komuniciraju s publikom dok pritom razaraju sve opšteprihvaćene norme i nešto što nazivamo dobrim ukusom. Osnovni cilj je dokazati domaćoj publici koliko se ludo može zabavljati i kakvu katarzu može dostići gledajući takvu vrstu filmova. Kroz šok do umetnosti, jer naposletku umetnost nema i ne treba da ima granica.

“Na obeležavanju ovog jubileja podsetićemo se nekih starih emisija i filmova koji su inspirisali autore u njenom pravljenju”, poručuju iz DOB-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x