Tokom dana sunčano i toplo, popodne naoblačenje i pljuskovi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

U Srbiji će danas tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i umereno toplo, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 32 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije očekuje se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar.

Najniža temperatura biće od 13 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i umereno toplo, a u drugom delu noći očekuje se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni.

Od petka do kraja sedmice biće pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom

U petak se južno od Save i Dunava očekuje od 20 do 40 milimetara kiše za 24 časa, lokalno i više, a padavine će se u toku noći i u subotu dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku Srbije uz količinu kiše i do 60 milimetara za 24 časa. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. Na severozapadu Vojvodine kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju uz postepeno razvedravanje sa severozapada. Naredne sedmice biće uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 7. jul 2022. godine:

Iznad našeg područja se zadržava relativno nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Srčanim bolesnicima i asmatičarima se naročito preporučuje da primene savete lekara. Mogući su razdražlјivost i glavobolјa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x