TOK: Na području Beograda uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Policija je na području Beograda uhapsila 11 osoba osumnjičenih da su od od novembra 2023. do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata, iz Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

To je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) po čijem nalogu je izvršeno hapšenje osumnjičenih, koji se terete za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
U saopštenjhu piše da su organizovanu kriminalnu grupu predvodili N.D. i M.T, te da su njeni pripadnici naplaćivali od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu.

Terete se da su organizovali prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, ali i u prihvatnom centru u Tutinu.

Potom su, po navodima TOK-a, organizovali nedozvoljen tranzit migranata do Beograda ili do državne granice sa Bosnom i Hercegovinom nakon čega su finansijsku korist delili u zavisnosti od zadatka u omogućavanju nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju,

Svi će biti sprovedeni u TOK nakon čega će ih saslušati javni tužilac, navodi se.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x