Tinejdžer teško povređen u Leskovcu od strujnog udara iznad pruge

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: J.M.
Podelite vest

Tinejdžer koji se popeo na teretni vagon u železničkoj stanici Leskovac večeras u 20.40 teško je povređen od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, saopšteno je iz preduzeća “Infrastruktura železnice Srbije”.

Madić je doživeo strujni udar iz kontaktne mreže iznad pruge, kroz koju prolazi struja jačine 25.000 volti, a sa povredama i opekotinama hitna pomoć ga je sa mesta nesreće transportovala na dalje lečenje.

Iz “Infrastrukture železnice Srbije” su naveli da su na svakoj železničkoj stanici istaknuta upozorenja na opasnost od strujnog udara, i apelovali na mlade da se ne penju na vagone, jer je kontaknta mreža uvek pod naponom.

“Da bi u takvim situacijama došlo do strujnog udara nije neophodno da se dodirnu vodovi kontaktne mreže, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može da bude i nekoliko metara udaljeno od kablova”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da svake godine četiri do pet osoba, uglavnom mladih strada ili bude teško povređeno od strujnog udara iz kontaknte mreže prilikom penjanja na vagone i da nije moguće ograditi oko 3.500 kilometara pruga i sve stanice da bi takve nesreće bile sprečene.

“Za tako nečim ne postoji bilo kakva saobraćajna, funkcionalna ili ekonomska opravdanost, niti se to radi bilo gde u svetu”, istaknuto je u saopštenju i navedeno da nema načina da se takvi slučajevi spreče, osim da svi budu svesni opasnosti na železnici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x