Terzić: Ambicije uvek najviše, prelazni rok uspešan i gotovo završen

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube Crvena zvezda
Podelite vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub uvek ima najviše ambicije i da nikada ranije i uspešnije nije završio prelazni rok, kako bi novi trener imao sve igrače na okupu tokom priprema za novu sezonu i učešće u Ligi šampiona.

“Kao i svake godine svesni smo obaveze da moramo da zadovoljimo velike ambicije kluba kao što je Crvena zvezda. Ciljevi su osvajanje nove šampionske titule, što više pobeda i da ostavimo što bolji utisak u Ligi šampiona. Danas je devet godina otkako sam u klubu i u nekim ranijim periodima na današnji dan smo očekivali žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a danas smo fokusirani na 19. septembar u prvu utakmicu u tom takmičenju”, rekao je Terzić novinarima.

Fudbaleri Zvezde okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za novu sezonu u kojoj će predvođeni novim trenerom Barakom Baharom braniti duplu krunu i igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Terzić je rekao da se nada da će novi trener i stručni štab biti uspešni i zadovoljiti velike zahteve kluba i navijača.

Klub nikad ranije nije kompletirao ekipu – prelazni rok je gotovo završen

“Svesni smo da je jedna era igrača koji su mnogo dali Crvenoj zvezdi pri kraju i da klubu treba sveža krv, nova energija. Imaćemo šest ili sedam novih igrača u prvih 11. Nadam se da će za dva, tri dana potpisati i ostali i da ćemo u četvrtak u autobusu na pripremama za Zlatibor imati kompletiran tim. Nikad ranije i nikad uspešnije nije obavljen prelazni rok”, naveo je on.

Terzić nije želeo da govori o igračima sa kojima se pregovara, kako ne bi doveo svoj klub u nezavidan pregovarački položaj, ali je rekao da se očekuju dolasci tri ili četiri nova igrača.

“Mislim da ćemo biti mnogo jači, brži i mlađi sa mnogo više energije nego što smo bili. Privodimo kraju, a sve što su mediji pisali ovih dana, bili su u pravu. Potpisali smo zadnjeg veznog Stamenića, Olanjiku, juče je pola završeno sa golmanom, zadnjim veznim, dvojicom špiceva, ne bih o imenima”, dodao je.

“Nikada ranije nismo prelazni rok priveli kraju, na dan početka priprema 90 odsto smo kompletirani. Kroz pripremni period i prijateljske utakmice pokazaće se na koga trener najozbiljnije računa, na koga manje i u skladu sa tim radićemo prelazni rok”, istakao je Terzić.

Upitan o odlasku na pozajmicu golmana Milana Borjana, Terzić je podsetio da ga je on doveo u Zvezdu pre šest godina, da je prošlog leta produžio ugovor na četiri godine, ali da je novi trener tražio drugačiji profil igrača.

“Borjan je mnogo dao Crvenoj zvezdi, vrata su mu uvek otvorena, sigurno će naći svoje mesto u menadžmentu našeg kluba”, rekao je Terzić.

Na pitanje da li je novi trener zahtevan, Terzić je odgovorio: “Ne postoji trener u svetu koji izričito ispostavi listu želja, ali tu smo da razgovaramo”.

“Svi imamo jedan cilj, što bolju Crvenu zvezdu. Normalni smo ljudi, on je za sada pokazao visok nivo kooperativnosti, mi smo pokazali da smo spremni da sarađujemo. Posle dužeg perioda postanete nerealni i neke igrače subjektivno i emotivno sagledavate. Nije loše da neko sa strane i drugačijim očima sagleda ovo što smo mi gledali i njegov dolazak i sagledavanje ekipe i pojedinaca doneće kvalitet Zvezdi”, naveo je.

Generalni direktor crveno-belih rekao je da ima ponuda za Strahinju Erakovića, da je klub u dilemi da li da ga pusti, ali da je on “bliži ostanku nego odlasku”. U vezi Aleksandra Dragovića, rekao je da je zajednički stav da je on lider i da “treba da ostane po svaku cenu”.

Na pitanje ko je najveće pojačanje Zvezde, Terzić je odgovorio da je to nastavak saradnje sa mladim Jovanom Šljivićem.

“Očekujem mnogo od njega, očekujem da se ustali i da bude u 13, 14 igrača Zvezde. Javnost će biti iznenađena mogućnostima tog dečaka”, dodao je on.

Terzić je rekao da ne postoji igrač koga je Zvezda želela da dovede, a da to nije učinila.

“Hteli smo Ratkova kao rezervnu opciju za dva miliona evra, ali ga je TSC prodao za 4,5 miliona i ne možemo da im zamerimo. Došli smo na nivo da možemo toliko da platimo za igrača koji je rezervna varijanta, pa da se polako privikava na zahteve. Mi uvek imamo imperativ pobede, mogao sam u nekom drugom klubu da forsiram klince, danas je to mnogo teže”, naveo je.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x