Tepić: Poslanicima vlasti Vučić pripremio govore za Skupštinu, neće biti izbora ako nisu pošteni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da poslanici vlasti “nisu smeli da nastave skupštinsku sednicu 40 dana”, pa to čine tek sada, jer su se “razbežali” kada su poslanici iz koalicije “Srbija protiv nasilja” počeli da ih podsećaju kako je Srpska napredna stranka (SNS) dobar deo mandata otela izbornom krađom.

“A koliko su neupotrebljivi, bezvredni i beskorisni, lično im je objasnio Aleksandar Vučić dok ih ponižavao govoreći im da niko nikada za njih ne bi glasao da nema njega. Verovatno im je zato bilo potrebno vreme da im Vučić pripremi sve govore i uvrede koje će nastaviti u ponedeljak”, rekla je Tepić, u intervjuu za list Nova.

Komentarišući da je za novog predsednik Skupštine Srbije vlast predvidela Anu Brnabić, Tepić je navela da je premijerka “odavno po izjavama dostigla i prestigla (Marijana) Rističevića, (Marka) Atlagića, Sandu Božić i sasvim joj priliči da bude prva među takvima”. Tepić je rekla i da beogradskih izbora neće biti ako se ne ispune neophodni uslovi.

“Bez ispunjena preporuka ODIHR-a, bez revizije biračkog spiska u kojoj bi učestvovali i predstavnici opozicije i civilnog sektora, poput organizacije CRTA, bez RTS-a i medija koji će se otvoriti i za ravnomernu zastupljenost parlamentarne opozicije, bez smanjenja pritiska na birače u javno sektoru – izbora neće biti”, poručila je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x