Teniseri Srbije poveli protiv Norveške, a zatim i pobedili na startu ATP kupa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Filip Krajinović, Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)
Podelite vest

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas protiv Norveške na početku takmičenja u Grupi A na ATP kupu u Sidneju, pošto je Filip Krajinović pobedio 345. igrača sveta Viktora Durasovića posle dva seta, 6:2, 7:5. Teniska reprezentacija Norveške izjednačila je danas na 1:1 protiv Srbije, pošto je Kasper Rud pobedio Dušana Lajovića posle dva seta, 6:3, 7:5. Odlučujući drugi poen Srbiji doneo je dubl Nikola Ćaćić i Filip Krajinović pobedom protiv Kaspera Ruda i Viktora Durasovića posle dva seta, 7:6, 6:3.

Krajinović, 42. teniser sveta, pobedio je posle sat i 14 minuta. On je četiri puta oduzeo servis Durasoviću, koji je napravio jedan brejk.

Lajović, 33. igrač sveta, izgubio je od osmog tenisera na ATP listi posle sat i 40 minuta.

Rud je u osmom gemu prvog seta oduzeo servis Lajoviću i poveo u meču. On je već u prvom gemu drugog seta napravio brejk, a srpski igrač je u osmom gemu vratio brejk i izjednačio na 4:4. U narednom gemu odmah je Lajović izgubio svoj servis, a zatim je Rud servirao za pobedu, ali nije iskoristio dve meč lopte, pa je posle novog brejka Lajović izjednačio na 5:5. Norvežanin je posle toga oduzeo servis Lajoviću, a u narednom 12. gemu sačuvao je svoj servis za pobedu i doneo izjednačenje u meču protiv Srbije.

U odlučujućem meču dublova, nakon dva seta, pobedila je Srbija.

U prvom setu parovi su napravili po brejk i odigran je taj-brejk, koji su srpski igrači dobili sa 7:3. Norvežani su na početku drugog seta oduzeli servis srpskim igračima, koji su posle toga napravili dva uzastopna brejka, a posle gema na svoj servis poveli su sa 4:1. Oni su do kraja sačuvali prednost i doneli pobedu Srbiji na početku takmičena u ATP kupu.

Srbija na turniru igra bez prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Teniseri koji nameravaju da igraju u Australiji moraju da budu vakcinisani protiv korona virusa, a Đoković ne želi da otkrije da li je primio vakcinu.

Neizvestan je i njegov nastup na prvom grend slem turniru u sezoni Australijan openu. Đoković bi pobedom na tom turniru postao rekorder po broju osvojenih grend slem titula – 21.

Ranije danas u Grupi A Španija je pobedila Čile sa 3:0.

U drugom kolu Srbija će u ponedeljak igrati protiv Čilea, a Norveška protiv Španije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x