Evropljani sve manje kuvaju, jedu u restoranima

Austrijanci za jelo u ugostiteljskim radnjama godišnje u proseku potroše 1.600 evra, a tako je u većem delu Evrope. Dok su još 2012. godine Austrijanci 29 odsto izdataka za ishranu ostavljali ugostiteljima, 2022. godine je to poraslo na 36 odsto – pokazuje analiza preduzeća za tržišna istraživanja Regiodata Research. Prosečan Austrijanac je 2022. godine u proseku […]

Hakaton na Zlatiboru “Inovativno poslastičarstvo”

Inovacioni biznis centar Zlatibor u okviru projekta, koji je podržalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, organizuje „hakaton“ o inovativnim rešenjima problema u turizmu i ugositeljstvu. Tema ovogodišnjeg hakatona je „Inovativno poslastičarstvo“ u kome će takmičari uživo raditi iz kuhinje i sa zadatom temom i za vreme takmičenja doći do idealnog rešenja koja može postati […]