Evropljani sve manje kuvaju, jedu u restoranima
Austrijanci za jelo u ugostiteljskim radnjama godišnje u proseku potroše 1.600 evra, a tako je u većem delu Evrope. Dok su još 2012. godine Austrijanci 29 odsto izdataka za ishranu ostavljali ugostiteljima, 2022. godine je to poraslo na 36 odsto – pokazuje analiza preduzeća za tržišna istraživanja Regiodata Research. Prosečan Austrijanac je 2022. godine u proseku […]
Hakaton na Zlatiboru “Inovativno poslastičarstvo”
Inovacioni biznis centar Zlatibor u okviru projekta, koji je podržalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, organizuje „hakaton“ o inovativnim rešenjima problema u turizmu i ugositeljstvu. Tema ovogodišnjeg hakatona je „Inovativno poslastičarstvo“ u kome će takmičari uživo raditi iz kuhinje i sa zadatom temom i za vreme takmičenja doći do idealnog rešenja koja može postati […]
Momčilo Zdravković: Zamislite da odete u Keniju i da vas konobar dočeka sa “de si brate, jel može rakija”
Momčilo Moca Zdravković proputovao je poslom pola sveta i jedan je od onih srećnika koji obožavaju ono što rade. Putujući na brodovima upoznao je mnoge slavne ljude, uživao na Karibima i hranio raže na Maldivima, a trenutno je direktor sektora hrane i pića u hotelu Mama Shelter u Beogradu. Rođen je u Beogradu, u Nišu […]