SVETSKA LIGA – Srbija sutra protiv Crne Gore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: VSS, S.Sandić
Podelite vest

Sutra Srbija rano ujutru putuje preko Frankfurta u Strazbur a već u 18 časova igra sa Crnom Gorom u prvom kolu u grupi Svetske lige.

U 16 časova u naredna dva dana slede dueli sa Španijom i Australijom. Danas je pre podne održan poslednji trening. Umor je primetan ali se ambicije na turniru na kojem će u drugoj grupi igrati SAD, Italija, Kanada i Francuska ne smanjuju.

Prvi rival je Crna Gora ali svi igrači ističu kvalitet grupe uz konstataciju da ono pravo sledi od četvrtfinala.

Marko Radulović je posle dobrih partija u Budimpešti optimista.

Idemo uvek na maksimum, mada je sastav drugačiji . Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da  pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera.

Dimitrije Strajo Rističević je prokomentarisao:

Šest utakmica u šest dana će biti napor za sve ekipe, posebno je bitno četvrtfinale. Jak je turnir, kvalitetni sastava Amerike i Francuske, finalisti svetskog prvensta Španija I Italija su tu. Nema kalkulacija, idemo uvek na pobedu.

Nemanja Vico veruje u dobar plasman:

Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Splita..

Srbija ima na raspolaganju sledeće igrače:

Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Debitanti su Gavrilović i Branković.

 „A“ grupa

  • Petak: Italija – Kanada (14). Francuska – SAD (20)
  • Subota: SAD – Kanada (18), Italija – Francuska (20)
  • Nedelja: Italija – SAD (14), Francuska – Kanada (20)

„B“ grupa:

  • Petak: Australija – Španija (16), Srbija – Crna Gora (18)
  • Subota: Australija – Crna Gora (14), Srbija – Španija (16)
  • Nedelja: Srbija – Australija (16(, Crna Gora – Španija (18)

Od ponedeljka do srede se igraju utakmice četvrtfinala, polufinala za plasman od prvog do četvrtog, odnosno petog do osmog mesta i za plasman.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x