‘Svesrpski dečji sabor’ od 23. do 26. maja u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

DKS Beograd
Podelite vest

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i zemlje “Svesrpski dečji sabor”, održaće se u Beogradu od 23. do 26. maja, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, saopšteno je danas.

U saopštenju Dečjeg kulturnog centra se navodi da je domaćin susreta Osnovna škola “Starina Novak” iz Beograda, a da su podršku manifestaciji pružili Skupština Srbije i Hram Svetog Save.

“‘Svesrpski dečji sabor’ okuplja decu od devet do 13 godina iz dijaspore, regiona i Srbije. Cilj manifestacije je uspostavljanje trajnih veza sa zemljom porekla, razvijanje osećanja pripadnosti i povezivanje sa vršnjacima iz Srbije”, navodi se u saopštenju.

Ove godine Sabor će ugostiti decu i nastavnike iz Vukovarskog srpskog pevačkog društva “Javor – Javorčići” iz Hrvatske, iz Teoretske gimnazije “Dositej Obradović” iz Temišvara, u Rumuniji, iz srpskih dopunskih škola u Sloveniji – iz Ljubljane i Kopra, kao i decu koja pohađaju dopunsku nastavu na srpskom iz nemačke savezne države Bajern.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x