Sve je spremno za Kup Radivoja Koraća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Niš će po 17. put, a 12. otkada on nosi ime proslavljenog košarkaša Radivoja Koraća biti domaćin Kupa Radivoja Koraća. Poslednje pripreme su u toku a ovogodišnji ambijent je prelep, kaže za Niške Vesti, Dušan Projović,  potpredsednik KSS.

Foto: Niške Vesti

“Upravo stižu prve ekipe koje nastupaju sutra. Danas su obavljena testiranja na koronavirus za sve volontere, radnike Sportskog centra Čair i sva službena lica koja su u organizaciji, svih koji će biti u takozvanoj prvoj zoni odmah do terena. Ekipe Doma zdravlja obavljaju testiranje, kako bi bili sigurni da su nam volonteri bezbedni. Igrači će doći sa negativnim testom koji im daje Batut, tako da će sve epidemiološke mere biti ispoštovane”, kaže Projović.

Od dodaje da duguju veliku zahvalnst Veterinarskom institutu Niš koji je pomogao da se ovo testiranje ljudi iz organizacije obavi u samoj hali.

Posle svake odigrane utakmice i treninga, čistiće se teren, svlačionice i gledalište. Uz obaveznu masku i držnje distance Nišlije će uživati u danima košarke u Nišu, uveren je Projović.

“Vlada ogromno interesovanje, a mi ćemo imati manje publike nego ranijih godina, onoliko koliko možemo da ispoštujemo pravila. Biće onoliko publike kao u Beogradu ili na evropskim utakmicama, ne više. Pratimo situaciju i mi gledamo da što bezbednije sve prođe”, rekao je podpredsednik KSS.

Ove godine se obeležava 75 godina košarke a turnir je u Nišu, selektor Pešić će biti prisutan a tu su i mlade nade koje će upravo posle turnira početi svoje kvalifikacione utakmice za evropska i svetska takmičenja, , to sve ovaj turnir čini posebnim, dodaje Projović.

“Svaki građanin Niša koji želi da gleda klub koji nastupa na međunarodnim takmičenjima morao bi da ode do Čačka ili Beograda, ovih dana će to imati priliku u Nišu da učini. Interesovanje koje vlada za Kup Radivoja Koraća  najbolje pokazuje koliko samo takmičenje znači za grad. Kvalitet života naših sugrađana upravo zavisi od manifestacija i događaja koji se održavaju u njemu”, kaže on.

Grad će od održavanja Kupa prihodovati od gostiju i takmičara, što je bitno i sa ekonomske strane zaključuje Projović.

Pred svako odigravanje utakmice biće izvedena himna uz prikazivanje kratkog filma o Nišu na samom podu hale, nakon čeka sledi predstavljanje igrača. Izvođači himni su posebno birani, pa će se među njima naći i Bilja Krstić.

Foto: Srbija Vesti

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

17. februar
18.00: Crvena zvezda – Radnički Kragujevac
21.00: Mega Mozzart – Zlatibor

18. februar
18.00: FMP – Borac Čačak
21.00: Partizan – Borac Zemun

POLUFINALE

19. februar
17.00: Crvena zvezda / Radnički Kragujevac – Mega Mozzart / Zlatibor
21.00: FMP / Borac Čačak – Partizan / Borac Zemun

FINALE

20. februar, 21.00

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x