Danas pre podne oblačno sa sunčanim intervalima, popodne i uveče prolazne padavine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Toni Čerškov
Podelite vest

U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz, na jugu ponegde i magla, pre podne umereno oblačno sa sunčanim intervalima uz slab do umeren, na istoku Srbije jak zapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne se očekuje jače naoblačenje, koje će u planinskim predelima istočne Srbije usloviti slab sneg, a uveče i tokom noći prolazne padavine (kiša i sneg) mestimično se očekuju i u ostalim krajevima.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, jutarnja temperatura će se kretati od minus devet do minus dva stepena Celzijusa, a najviša dnevna od četiri do devet stepeni.

U Beogradu će ujutru biti slab do umeren mraz, pre podne će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima uz slab jugozapadni i zapadni vetar a zatim oblačno i uglavnom suvo. Severozapadni vetar će biti u pojačanju, a uveče je moguća slaba kratkotrajna kiša.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus pet do minus jedan stepen Celzijusa, a najviša dnevna oko šest stepeni Celzijusa. Tokom noći se očekuje razvedravanje.

U Srbiji će u utorak na severozapadu biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutru još ponegde u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom, posle podne razvedravanje sa zapada. U sredu ujutru ponegde magla, danju pretežno sunčano.

U četvrtak prolazno naoblačenje, posle podne i uveče mestimično s kišom i snegom. Zatim hladno, tokom dana na severu suvo sa sunčanim intervalima, u brdsko-planinskim predelima pretežno oblačno, ponegde sa slabim snegom. Početkom sledeće sedmice će biti suvo uz manji porast dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 17. januar 2022: Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uticati na respiratorne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i razdražlјivosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x