Suspenzije Tončevima ostaju na snazi, potvrdio sud u Lozani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novica Tončev, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije
Podelite vest

Arbitražni sud za sport u Lozani (CAS) potvrdio je kazne izrečene Novici Tončevu i Stanislavu Tončevu od strane nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj sud je kao neosnovane odbio žalbe Tončeva protiv odluka Fudbalskog saveza Srbije.

U saopštenju Arbitražnog suda za sport u Lozani navodi se da su njigove “odluke konačne, bez mogućnosti dalje žalbe”.

Ovaj sud je naložio da Novica Tončev i Stanislav Tončev Fudbalskom savezu Srbije nadoknade sve troškove arbitražnog postupka vođenog pred CAS-om.

Pored toga Tončevi će dodatno morati da plate po 2000 švajcarskih franaka Fudbalskom savezu Srbije kao nadoknadu za deo pravnih i drugih finansijskih obaveza.

Podsetimo, Novici Tončevu, predsedniku Radnika iz Surdulice, početkom 2022. izrečena je kazna od devet meseci zabrane rada u fudbalu zbog toga što je ušao u svlačionicu sudija na poluvremenu meča između Radnika i TSC-a, a za isti prekršaj, njegov sin Stanislav sankcionisan je sa šest meseci zabrane.

Prvi čovek Surduličana se oglasio u javnosti  13. januara ove godine,  nakon kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije

“Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je neosnovana i skandalozna i protiv ove odluke ću podneti žalbu. Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu, i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke. Podsećam da je nedavno za slične prekršaje pojedinim fudbalskim radnicima (Nedeljko Ostojić –Budućnost, Dobanovci, Veljko Radulović – Zlatibor, Mrkela, Lazetić i dr.) izrečena novčane kazne, a protiv mene po hitnom postupku doneta Odluku o suspenziji. Ozbiljni prekršaji nisu imali ovako rigorozne kazne, ali Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima”, izjavio je tada Tončev.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x