Super liga: Nastavljaju se borbe za Ligu šampiona i opstanak

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Fudbaleri Crvene zvezde, foto: BetaPhoto/Branislav Božić
Podelite vest

Fudbaleri Radničkog i Crvene zvezde odigraće u subotu u Kragujevcu premijerni meč pretposlednjeg 36. kola Super lige Srbije.

Duel na stadionu “Čika Dača” igra se od 16.00. Zvezda je ranije osigurala šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a na prvom mestu ima 95 bodova, dok je tim iz Kragujevca osmi sa 41 bodom.

Nedeljni program otvoriće mečevi TSC-a i Čukaričkog, dva tima koja se bore za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

TSC od 17.00 gostuje Novom Pazaru, dok u isto vreme Čukarički u gradskom derbiju gostuje Voždovcu. TSC zauzima drugo mesto sa 71 bodom, a tim sa Banovog brda je treći sa istim učinkom, ali i slabijim plasmanom posle prve faze.

Novi Pazar posle šest vezanih poraza zauzima šesto mesto sa 50 bodova, dok je Voždovac sedmi sa pet bodova manje. Dve ekipe nemaju šanse za plasman u evropska takmičenja.

Od 19.00 na stadionu “Karađorđe” igra se utakmica između Vojvodine i Partizana. Crno-beli će pokušati da dođu do četvrte uzastopne pobede i iskoriste eventualne slabije rezultate rivala u borbi za Ligu šampiona, dok novosadska ekipa u meč ulazi posle eliminacije u polufinalu Kupa, željna da prekine seriju od tri vezana poraza.

Partizan je četvrti sa 67 bodova, a Vojvodina peta sa šest bodova manje. Oba tima zauzimaju pozicije koje vode u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ponedeljak će doneti četiri utakmice u plej-autu, i veliku borbu svih timova za opstanak i izbegavanje baraža. Svi mečevi se igraju u 18.00.

Devetoplasirani Napredak gostuje u Novom Sadu ekipi Mladosti GAT, koja se nalazi na poslednjem 16. mestu. Kruševački tim ima 38 bodova, i još uvek nije osigurao opstanak, dok Mladost dva kola pre kraja pokušava da dođe do baraža.

Radnik će u Surdulici dočekati Kolubaru, koja je u seriji od pet mečeva bez pobede. Kolubara na 10. mestu ima 38 bodova, a Radnik je na pretposlednjem 15. mestu sa 31 bodom.

Niški Radnički će na svom terenu igrati protiv Spartaka iz Subotice. Radnički je 11. sa 35 bodova, a isti učinak na 12. mestu ima Spartak.

U Ivanjici će svoj meč igrati dva tima koja se nalaze u zoni baraža, Javor i lučanska Mladost. Javor na 13. poziciji ima 34 boda, dok je Mladost na 14. mestu sa 32 boda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x