Subotica: Opozicija traži da MUP istraži navode o povezanosti države sa krijumčarskim bandama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Subotički odbor Zeleno-levog fronta (ZLF) zatražio je danas od MUP-a Srbije da istraži poreklo oružja koje je nađeno kod krijumčara na granici i navodnu povezanost državnih službenika sa članovima albanske mafije i krijumčarskih bandi i da dostavi dokaze da oružje prikupljeno u nedavnim akcijama predaje nije završilo u rukama kriminalaca.

“Dokaz da krijumčarske bande sarađuju sa policijom možemo videti u aroganciji ovih bandi koje više nemaju potrebu ni da se skrivaju, već rade na svom marketingu. Krijumčarska grupa ‘Kazaoui’ je svoju lokaciju za kriminalne radnje čak obeležila na Gugl mapama. Ovi kriminalci se ne nalaze samo u pograničnim šumama. Njihovi šefovi se slobodno kreću i žive ‘normalan’ život u našem gradu, a svoje kriminalne radnje planiraju u lokalima u centru grada”, navodi se u saopštenju.

U toj stranci ističu da građani strahuju za svoju bezbednost jer “nadležni organi očigledno svesno ignorišu prevashodno korupciju i nelegalno bogaćenje pojedinaca u državnim službama na nesreći nedužnih ljudi”.

“Tome svedoči i Fatjona Mejdini, direktorka za Jugoistočnu Evropu u Globalnoj inicijativi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, koja veruje da je upravo korupcija u srpskoj policiji olakšavajuća okolnost za krijumčarske grupe, kako u krijumčarenju ljudi, tako i u nabavci oružja”, upozorili su.

Nekompetentnost lokalne vlasti i policije da se obračuna sa ovim problemima je samo još jedan u nizu rezultata neuspešnih politika, ističu iz ZLF-a, jer vladajući režim nema rešenje za društveno-političku krizu u kojoj se Srbija nalazi od maja, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.

ZLF apeluje na građane da ne preduzimaju nikakve samostalne akcije, poput odlaska u šumu, jer time dodatno ugrožavaju svoju bezbednost, već ih pozivajuda nastave da insistiraju na rešavanju pitanja bezbednosti u Subotici.

“Videli smo da vlast SNS-a nije spremna da se bori protiv nasilja, kao i da nadležne službe nemaju interes da razoružaju kriminalce. Tek kada se pronađu i procesuiraju odgovorni državni službenici za saradnju sa kriminalcima, građani Subotice će biti zaista bezbedni od ovih bandi”, poručili su iz subotičkog odbora ZLF-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x