Stojšić (SSP): Istina i odgovornost jedini lek za nepoverenje u vakcine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay whitesession
Podelite vest

Doktorka Jelena Stojšić iz Odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za zdravstvo izjavila je danas da se poverenje u zdravstveni sistem može vratiti samo ako se utvrdi ko je odgovoran za propuste sa vakcinama i da li odluke donose partijski kadrovi u zdravstvu kojima je od pacijenata i profesije važniji rejting stranke koja ih je dovela na rukovodeća mesta.

“Ne mogu ni da zamislim sa kojim strahom su se suočile majke koje su se nedavno porodile kada su čule vest o povlačenju BCG vakcina koje su primile njihove bebe”, rekla je Stojšić i podsetila da je samo pre pet meseci utvrđeno da je 600 beba umesto vakcine primilo fiziološki rastvor, saopštio je SSP.

“I sada, baš kao i pre pet meseci, nema odgovornog ponašanja države i zdravstvenog sistema koji su dužni da objasne pre svega roditeljima, ali i javnosti, šta se desilo, da li su moguće neke posledice po zdravlje dece i kakve, kao i šta je plan za izlazak iz tog problema”, tvrdi doktorka. Ona u ime Odbora SSP za zdravstvo zahteva da stručnjaci koji rade u Institutu Torlaka izađu sa svim potrebnim informacijama.

Stojšić je navela da zdravlje nacije umnogome zavisi od poverenja građana u lekare i zdravstveni sistem zemlje i da samo, ako se utvrdi ko je odgovoran, možemo ponovo izgraditi to poverenje ugroženo brojnim netačnim informacijama, greškama i lošim odlukama partijskih kadrova u zdravstvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x