Stefanović (UST): Pored dobrih rešenja, radne verzije seta pravosudnih zakona pune nedostataka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/WilliamCho
Podelite vest

Predsednik Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović  saopštio je da će UTS detaljno analizirati sve odredbe radnih verzija seta pravosudnih zakona koji se donose u skladu sa ustavnim amandmanima.

Stefanović, koji je i viši javni tužilac u Beogradu. je u saopštenju napomenuo da je prvi utisak da nacrti zakona imaju odredjene nedostatke, “suštinske i nomotehničke”.

Ranije je saopšteno da se prvo menjaju Zakon o sudijama, Zakon o uređenju sudova, Zakon o javnom tužilaštvu, Zakon o Visokom savetu sudstva i Zakon o Visokom savetu tužilaca i da će ostali zakoni u oblasti pravosuđa biće usklađeni sa ustavnim amandmanima u roku od dve godine.

“Dobro je što je javna rasprava o novim zakonima otvorena pre stavova Venecijanske komisije i očekujem da će biti konstruktivna i da će inicijalne verzije zakonskih tekstova pretrpeti adekvatne izmene, te biti u saglasnosti sa Ustavom Srbije”, kazao je on.

Građani Srbije izjasnili su se na referendumu 16. januara da su za promene Ustava u oblasti pravosuđa, ali da bi one stupile na snagu, moraju biti proglašene u skupštine Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x