Stefanović (SSP): Politička kriza se rešava na izborima, a SNS ih gubi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanovića je kazao da se politička kriza razrešava na izborima, a da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) gubi te izbore.

On je za televiziju Nova S rekao da se politička kriza rešava na dva načina od kojih je jedan nemoguć – ne žele ga ni građani, ni opozicija, a drugi je mirno na izborima, prenela je večeras SSP.

Ocenio je da bi “oni (SNS) već sada, danas, izgubili izbore u Beogradu” i ocenio da vlast zato neće da ih raspiše, iako je predsenik Srbije Aleksandar Vučić to obećao građanima.

“Vlast mora da ispuni ono što su joj tražile relevantne međunarodne institucije – OEBS i Evropska komisija, to je ono što smo i mi iz SSP pisali, Pokret slobodnih građana i Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, na sve moguće međunarodne adrese: da se ispuni ono što se tiče izbornih uslova u Srbiji”, kazao je on.

Po rečima Stefanovića, ako vlasti to ne urade, neka se ne nadaju i neka ne očekuju da će imati izbore kakve su imali do sada, “da će moći na tim izborima da kradu”.

“Imaćemo adekvatan odgovor na to”, kazao je zamenik predsednika SSP.

Po njegovim rečima, ako vlasti ne ispune tražene izborne uslove, “tog momenta su pocepali i Ustav i zakone”.

“Kada se vlast ponaša tako, a vidimo kako se ponaša 11 godina, više ih ne obavezuje ništa sem zakona”, a “mi da na miran način pritisnemo ovu vlast da se privede poznaniji prava, kako kaže najbolji student Pravnog fakulteta u istoriji”, rekao je on o Vučiću.

Stefanović je rekao da na ulici nema naprednjaka, a “tamo gde ih nema je sloboda, dostojanstvo i želja da se živi u mirnoj i stabilnoj zemlji”.

“Kad nema naprednjaka, kao na ulici, imate jasnoću, čiste poruke, uspešnost i pozitivan duh koji vodi ljude ka promenama koje su već počele”, rekao je on.

Ocenio je i da, “ono što je najgore, je to da vlast to uopšte ne interesuje” i da, kako je kazao, “ne samo da se ponašaju kao da sistem nije zakazao (u slučaju dva masovna majska ubistva u Beogradu i okolini), nego odbijaju sve predloge, a ne daju nijedan”.

“Uživo gledamo kako se jedna stara tvrđava kruni, svaki povređeni građanin se bori za svoju decu, za budućnost, da decu šalje u sigurnu školu, da zna da će kriminalci ići u zatvor, a ne na novu funkciju”, kazao je Stefaniović.

Po njegovim rečima, građani se bore i da bi znali da se neće sklanjati tužiteljke koje otkriju korupciju ili da policajci koji su otkrili marihuanu na gazdinstvu “Jovanjica” neće biti proganjani od strane režima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x