Stefanović: Kad čuje ‘Marš na Drinu’ svakom Srbinu srce se ispuni ponosom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je, povodom 108-godišnjice Cerske bitke, da je danas jedan od onih dana kada se ponosimo slavom ovenčanim bitkama i velikim imenima srpske istorije.

„Danas je datum kada glasno pamtimo i sećamo se velikih pobeda naše vojske i svakog imena naših besmrtnih junaka palih za otadžbinu.

Na današnji dan, na veliki praznik Preobraženje, završena je Cerska bitka – junačka pobeda srpske vojske, prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu, pobeda malih i ponositih nad većim i brojnijim.

To je dan kada su ljubav prema svojoj jedinoj zemlji i veliko srce jednog malog, ali ponositog, prkosnog, junačkog naroda, ispisali istoriju.

Nikada nećemo zaboraviti i svaki put kada začujemo prve taktove velikog “Marša na Drinu”, kompozicije od koje se svakom Srbinu srce ispuni ponosom i srećom, sećaćemo se naših junaka i heroja koji su život dali za otadžbinu, ne žaleći i ne okrećući se, u amanet nam ostavljajući uspomenu na večnu borbu za Srbiju i zadatak da se za nju borimo. Vaša dela su besmrtna. Slava junacima”, naveo je Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x