Stefan Jovanović: Srbi na Kosovu i Metohiji izgube nešto kad god srpska delegacija ode u Brisel

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da su Srbi na Kosovu i Metohiji izgubili nešto kad god je srpska delegacija odlazila na pregovore u Brisel i da je to jedan od razloga zbog kojih je Narodna stranka zahtevala posebnu sednicu parlamenta kojoj bi prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Predato je mnogo toga, a Srbi na Kosovu i Metohiji nisu dobili ništa. Briselskim sporazumom ukinute su institucije države Srbije na severu Kosova i Metohije, ukinuti su sudstvo, tužilaštvo i policija, dok je samoproglašeno Kosovo dobilo medjunarodni telefonski pozivni broj i elektroenergetski sistem je ‘prebačen’ u sistem Albanije”, rekao je Jovanović za Njuzmaks Adria, a prenela Narodna stranka.

On je ponovio da se ta stranka zalaže da se na posebnoj sednici Skupštine Srbije raspravlja o poziciji Srbije i stanju na Kosovu i Metohiji.

“Parlament je pravo mesto da se o tome razgovara i sa predsednikom i sa Vladom Srbije, kao i sa ljudima koji su zaduženi da sačuvaju srpski narod na Kosovu i Metohiji”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x