Stanovnici Brzog Broda odbacuju odgovornost za paljenje bagera: Smeštaju nam da bi ispali huligani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.LJ.
Podelite vest

Stanovnici niškog naselja Brzi Brod odbacili su danas bilo kakvu odgovornost za paljenje bagera na trasi gradilišta novog dalekovoda. Građani su istakli da se oni protive gradnji dalekovoda iznad svojih kuća, crkve i igrališta, ali da mirno protestuju od septembra prošle godine i da nikakav incident do sada napravili.

Meštani smatraju da je bager zapaljen kako bi se u javnosti stvorila slika o njima kao o huliganima i nasilnicima, kao i da bi se tenzija podigla i angažovala policija za obezbeđivanje gradilišta.

„Taj bager juče nije bio na gradilištu. Pojavio se pored bedema u pravcu Niške Banje dok smo mi bili blokirali Bulevar svetog cara Konstantina na sasvim suprotnoj strani, prema Elektronskoj industriji“, kazao je jedan od stanovnika Brzog Broda.

Prema njegovim rečima, meštani veruju da će policija vrlo brzo utvrditi sve okolnosti tog incidenta.

“Građani koji žive blizu su osetili dim, a potom su videli plamen. Pojedini naši sugrađani su čuli zvuk još jednog bagera, ali samo je jedan ostao na trasi. Čudno je što rastinje oko bagera nije nigde izgorelo”, istakao je naš sagovornik.

On je kazao da meštani priželjkuju da se problem oko izgradnje dalekovoda sa “Elektromrežama Srbije” što pre reši, a da oni spasu svoje naselje i svoje živote, time što će EMS umesto nadzemnog izgraditi podzemni dalekovod u njihovom naselju. Povodom požara u kome je sinoć izgoreo bager preduzeće „Elektromreža Srbije“ (EMS) je saopštilo danas da je bager zapaljen nakon protesta Brzom Brodu.

Bager je, naveli su, pripadao izvođaču radova na projektu izgradnje mešovitog energetskog voda i bio je korišćen za izmeštanje postojećeg dalekovodnog stuba na lokaciju još udaljeniju od stambenih objekata.

„Elektromreža Srbija izražava najdublju zabrinutost zbog ovog teškog incidenta u kojem je došlo do uništavanja imovine i to smatra ozbiljnom pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova. Posebno je zabrinjavajuće jer se radi o ljudima i tehnici koji su angažovani na projektu od javnog interesa koji ni na koji način ne ugrožava živote i zdravlje ljudi, ne šteti okolini i nijednim svojim delom ne prelazi preko objekata“, istakli su u EMS-u. U EMS-u su istakli da je ceo slučaj prijavljen nadležnim organima. „Uvereni smo da će država imati snage da zaštiti svoj interes, kao i interes i bezbednost svojih građana i da će jasno pokazati da su ovakvi aktovi, koji se mogu uporediti sa terorizmom, u potpunosti neprihvatljivi. Uvereni smo i da će svi odgovorni biti privedeni pravdi“, navedeno je u saopštenju.

Požar na bageru primećen je sinoć oko 21.30 časova, a do dolaska vatrogasaca i policije, izgoreli su svi zapaljivi delovi na toj radnoj mašini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x