Stanković: Voleo bih da odigramo i ružno, ali da pobedimo Partizan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Branislav Bozic/MO
Podelite vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da nije smak sveta što crveno-beli moraju da “jure” bodovni zaostatak za Partizanom, da predstojeći “večiti” derbi može da preokrene šampionat i da bi pre izabrao i ružnu igru, ali da njegova ekipa pobedi.

“Derbi je svetinja srpskog fudbala, a ovaj je specifičan za nas, naš klub, navijače i stručni štab. Mi smo spremni za utakmicu koja može da okrene ovaj šampionat, da se vratimo u igru i o tome smo pričali svakoga dana u poslednja dva meseca”, rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu “Rajko Mitić”.

Fudbaleri Zvezde dočekuju u nedelju od 18 časova Partizan, u utakmici 24. kola Super lige Srbije. Uoči “večitog” derbija crno-beli imaju pet bodova više.

“Derbi uvek nosi svoje zareze, svoju priču i svaki je poseban. U Crvenoj zvezdi uvek ima pritiska, uvek će ga biti, sa sutrašnjom utakmicom, da li protiv Rendžersa ili prošlih utakmica. Nemamo veći motiv nego sada. Jurimo zaostatak, ali nije smak sveta. Mi smo kao klub i kao ekipa spremni za bilo kakav izazov”, dodao je Stanković.

On je rekao da se ekipa dobro spremala za utakmicu i da nije realno očekivanje da svaku utakmicu počinje sa “četiri ili pet nula”. Novinare je zanimalo i da li je ovo najdelikatniji trenutak otkako je došao na klupu Zvezde, jer možda nema popravnog u slučaju nepovoljnog ishoda.

“Svestan sam toga, ali bilo je mnogo utakmica u kojima je bilo ‘ili ili’, ili ulazimo u Ligu šampiona i Ligu Evropa, ako se ne uđe kraj je i idemo dalje, išli smo dalje, tako gledam i na ovu. Možda je ovo utakmica koja ima najveću težinu u poslednje dve godine za ovu grupu koja radi zajedno. Mislite da ćemo samo mi imati težinu”, upitao je.

Trener Zvezde rekao je da je sudija Srđan Jovanović daleko najbolji srpski sudija, što se vidi po utakmicama koje sudi u Ligi šampiona i ocenio da je on “za klasu ispred svih” ostalih.

Upitan da li je pre početka prvenstva očekivao da će Partizan u 23 utakmice imati samo dva remija i pet bodova prednosti, Stanković je odgovorio odrično.

“Mislim da plus pet nije realna bodovna razlika. Partizan igra čvrsto, takmičarski, ne odustaje od svog načina igre od svog bloka, gledaćemo da odgovorimo dobrom čvrstinom i dobrim duelom. Kompaktni su, svih 90 minuta muče protivnika, ne daju mu da se približi golu. Iz tog bloka, brzih tranzicija uspevaju iz dve, tri šanse da daju prvi gol. Biće teška, čvrsta utakmica”, rekao je on.

Na pitanje da li je prednost njegove ekipe to što je Partizan u četvrtak odigrao ozbiljnu utakmicu protiv Sparte iz Praga, Stanković je rekao da to nije bila ozbiljna utakmica, ali da su crno-beli “ove nedelje pretrčali koji kilometar više od nas”.

“Evropa je zahtevna, ozbiljan cilj, znamo igrali smo to i nama se nešto desilo posle Brage gde smo bili iscrpljeni i znamo kako je kad se igra Evropa. Derbi te oporavlja brzo, ne razmišljaš o umoru”, naveo je.

Trener Zvezde rekao je da su svi igrači spremni za utakmicu i da nema dilemu ko će igrati u napadu. Na konstataciju da je u poslednjih osam derbija postignuto najviše dva gola po utakmici, Stanković je rekao da detalji rešavaju utakmice.

“Niko ne želi da izgubi derbi, zato su teški za igranje, nekad ružni za gledanje, ali ko je na terenu i na klupi, svaki navijač koji ne želi da kritikuje samu igru nego da da reč o završnom cilju ili pobeda ili poraz. Mi idemo na pobedu, voleo bih da igram ružno i da pobedim”, rekao je.

“Derbi je čovek na čoveka, derbi je tvrdo na svaki loptu, da dobiješ duel, da ne odustaješ nijednog momenta. Taktika, postoji tri, četiri stvari da se spremi dobro, ali ekipa je ta koja će napraviti razliku”, dodao je.

Iz Zvezde je saopšteno da se očekuje da će ulaznice danas biti rasprodate, a Stanković očekuje veliku podršku navijača. Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai rekao je da je ekipa spremna za derbi i da to mora da pokaže na terenu.

“Bez obzira na bodovnu razliku, da li smo mi prvi ili oni, derbi je derbi. Moramo to sutra da pokažemo i da dobijemo”, dodao je on.

Njegov saigrač Mirko Ivanić rekao je da nije zadovoljan svojom formom u prethodne tri utakmice, ali da je prezadovoljan kako je ekipa trenirala ove nedelje.

“To mi daje motiv, samopouzdanje i veru za sutra. Radili smo fantastično, spremni smo i nema dileme da ćemo to pokazati. Radimo na prekidima, nadam se da ću kao i prošli put biti čovek odluke, ali sutra je jedini cilj da pobedimo. Ne stavljamo akcenat na to ko će rešiti. Ima još igrača koji su davali golove Partizanu, to je u ovom trenutku najmanje važno”, rekao je Ivanić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x