Štab: Privatnici da pomognu u saniranju posledica nevremena u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/ Jelena Laništanin
Podelite vest

Gradski štab za vanredne situacije pozvao je danas “društveno odgovorne privredne subjekte” u Novom Sadu koji raspolažu mehanizacijom da pomognu u saniranju teških posledica olujnog nevremena koje je sinoć i u sredu uveče pogodilo glavni grad Vojvodine.

Grad Novi Sad je obezbedio posebnu telefonsku liniju 021 4882 777, na kojoj će biti organizovana svakodnevna dežurstva u periodu od 8.00 do 22.00, a po potrebi i duže kako bi se evidentirali privredni subjekti koji žele da uzmu učešće u pružanju pomoć, navodi se u ssaopštenju sa sednice tog štaba.

Dodaje se da će se u prostorijama mesnih zajednica obezbediti svakodnevno dežurstvo u periodu od 8.00 do 20.00 sati, a po potrebi i duže, za prijavu posledica nastalih dejstvom olujnog vetra, praćenog veoma jakom kišom i munjama i gromovima.

“Grad Novi Sad još jednom upućuje apel svojim sugrađanima da poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova”, piše u saopštenju.

I danas su veoma vidljive veoma teške posledice nevremena u Novom Sadu, tokom kojeg je poginuo dečak od 11 godina, a materijalna šteta je ogromna.

Službe javnih komunalnih preduzeća su neprestano na terenu, gde uklanjaju brojno iščupano drveće, delove krovova, crepove, stubove, brojne uništene bilborde i sve ostalo što je uništeno tokom nevremena.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x