Šta OBAVEZNO morate videti u Srbiji: Tvrđave, dvorci, banje i manastiri ČEKAJU NA VAS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Jednodnevni izleti su sve popularniji i sve masovniji u Srbiji.

Pandemija koronavirusa nametnula je drugačija pravila ponašanja od dosadašnjih a mnogi će radije ostati u zemlji jer se tu osećaju najbezbednije. Vikend putovanja najbolje su rešenje da na najlepši način upoznate zemlju u kojoj živite. Brojne turističke agencije nude obilazak turističkih bisera širom Srbije a vaše je samo da odlučite da li hoćete da vidite srpske banje, manastire ili ste više raspoloženi da obiđete dvorce Vojvodine.

Odlična i zdrava hrana, čist vazduh i neodoljiva priroda dobar su razlog da vikend provedete upoznajući istoriju Srbije.

Kako bi odabrali najbolju destinaciju najbitnije je da se odlučite u kom društvu putujete, da li sa prijateljima ili decom i kakva su vam interesovanja. Vikend u Srbiji može da bude vrlo dinamičan ali i veoma relaksirajući.

VIMINACIJUM – MANASTIR TUMANE – GOLUBAC

Veliku popularnost poslednjih godinu dana nakon rekonstrukcije, Golubačka tvrđava beleži rekordnu posetu. Golubačka tvrđava je smeštena u Nacionalnom parku Đerdap, a njena unutrašnjost je podeljena na četiri zone, koje se razlikuju prema dostupnosti. Prilika da je upoznate je i jednodnevni izleti koji se organizuju iz gradova u Srbiji. Ako ste iz Niša tu priliku imaćete 6. juna.

VIMINACIJUM – MANASTIR TUMANE – GOLUBAC: Na dan organizovanja izleta prvo se obilazi arheološki lokalitet Viminacijum u pratnji lokalnog vodića do podneva. Odmah zatim nastavlja se put ka Dunavu i trenutno najpopularnijih tvrđava “Golubac”. Nakon obilaka Golubačke tvrđave planirana je poseta manastiru Tumane, gde je u 18 sati organizovana liturgija. Nakon slobodnih aktivnosti planiran je povratak u Niš.

DVORCI VOJVODINE

Dvorci Vojvodine sa posetom salašu je izlet na kom ćete upoznati priče o nekoliko najpoznatijih vojvođanskih dvoraca, nastalih na imanjima bogatih Vojvođana tokom XVIII, XIX i početkom XX veka. Program se završava na jednom od čuvenih čenejskih salaša koji su takođe specifični za ovo podneblje.

Osetite duh vojvođanske aristokratije u najlepšim kaštelima Sbije. U prilikama gde je bilo manje ratnih opasnosti, kaštel je svojem gospodaru pružao mnogo više udobnosti, otvorenosti prema prirodi i okolini, a ponekad je građen na Selma od strane niže vlastele i plemstva i tokom vremena je gubio odbrambenu funkciju i težio udobnosti. Provedite dan kao plemići. Ako ste raspoloženi za takvu avanturu, ovakav izlet je organizovan 7. jula. A o samoj turi više pročitajte OVDE.

https://www.youtube.com/watch?v=4P2fVeEo-28&feature=emb_title

Više informacija o programu putovanja možete pogledati OVDE.

PREDLOZI GDE OTPUTOVATI NA IZLET 

TPC “Kalča” prizemlje lokal kiosk 4; 018 307 958 / 069 307 9588

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x