SSP: Vlast u Novom Sadu svojim odlukama samo pogoršava hronični problem parkiranja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija Vesti

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) upozorio je danas da bi “Novosađani uskoro mogli da se suoče s novim sistemom naplate parkinga u centru grada koji podrazumeva duplo kraće vreme parkiranja, po daleko višoj ceni”.

“Pred odbornicima će se uskoro naći odluka da delovi ‘crvene zone’ u najužem centru Novog Sada postanu ‘ekstra’” parking zona, u kojoj će Novosađani moći da se zadržavaju maksimalno 60 minuta, umesto dosadašnjih 120, i to po ceni od 70 dinara, umesto 53 po satu”, saopštio je Gradski odbor SSP.

Kako je taj odbor naveo, “odlazeći gradonačelnik ovom odlukom samo pogoršava hronični problem parkiranja, jer će predloženi režim pre završetka gradnje novih garaža u centru grada otežati saobraćaj i normalno funkcionisanje građana”.

“Međutim, Novosađani su s pravom zabrinuti da nakon izgradnje garaža uopšte neće moći da parkiraju u centru ukoliko bude ukinuto dosadašnjih 500 parking mesta, a cena parkiranja u garažama možda bude astronomska”, piše u saopštenju.

Ta stranka traži da se uvođenje nove parking zone odloži do završetka gradnje podzemnih i nadzemnih parking garaža, jer je neophodno da se građanima obezbedi nesmetan javni saobraćaj i mogućnost parkiranja u skladu sa standardima susednih zemalja Evropske unije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x