SSP traži da MUP proveri pretnje ekološkim aktivistima u Bosilegradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrdi ko stoji iza naloga sa kojeg su upućene pretnje aktivistima koji se bore za očuvanje životne sredine u Bosilegradu, a Ministarstvo za zaštitu životne sredine da pošalje nadležnu inspekciju u to mesto.

Poslanički klub SSP-a u saopštenju je naveo da se lokalni aktivisti koji se bore za očuvanje životne sredine u Bosilegradu suočavaju sa pretnjama i pritiscima, i da je prećeno čak i trudnici u devetom mesecu, ali da policija već deset dana navodno ne može da utvrdi ko stoji iza Fejsbuk naloga sa kog su pretnje upućene.

“Vladimir Zaharijev, višedecenijski predsednik opštine, doveo je Bosilegrad na ivicu ekološke katastrofe, jer opštinski zvaničnici ignorišu žalbe sugrađana na otrovne vode pune teških metala koje rudnici ispuštaju u reke”, dodaje se u saopštenju poslaničkog kluba SSP-a.

U saopštenju SSP-a dodaje se da je poslanica Skupštine Srbije Jelena Milošević otišla na poziv meštana u Bosilegrad, kako bi se upoznala sa lošim uslovima života u tom mestu, i da po “nalogu” Zaharijeva nije bila uslužena u restoranu “Vasilkovi”, iako su konobari sve vreme pronosili narudžbine za druge goste.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x