SSP: Požar u školi dokaz nesposobnosti vlasti da osigura bezbednost dece

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednica Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Rakovica Vesna Džidić izjavila je danas da je požar, koji je izbio u beogradskoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” na Vidikovcu, još jedan dokaz nesposobnosti vlasti koja ni posle svega nije u stanju da osigura bezbednost dece u školama

“Požari su mogući zbog zastarelosti instalacija, neodržavanja, nemara i neorganizovanosti. Ova vlast nije u stanju ni da okreči škole koje postoje, a renoviranje jedne škole traje i do 760 dana, kao što je slučaj škole “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici”, istakla je Džidić.

Ona je dodala da ni dvostruko veći budžet sa kojim Šapić i prethodni SNS gradonačelnici raspolažu u odnosu na onaj iz 2012. nije dovoljan da deci obezbedi sigurna i prijatna mesta za učenje i odrastanje.

“Zato Stranka slobode i pravde zahteva da se pod hitno napravi vanredna inspekcija škola kako bi se utvrdili svi problemi sa kojim se prosvetni radnici i đaci suočavaju jer režim nije bio u stanju da ih reši u periodu dok su deca bila na raspustu. Samo brza i efikasna akcija će razbiti strah roditelja i dece i garantovati normalan nastavak školske godine”, naglasila je Džidić.

Ona je zaključila da su jedino izbori, posle kojih će politika ove nestručne, bahate i korumpirne gradske vlasti otići u istoriju, garancija sigurnosti i stabilnosti u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x