SSP: Poništiti sumnjivu odluku o vaučerima za decu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carine
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da treba da se poništi postupak kojim je doneta odluka o vaučerima koje grad poklanja beogradskim djacima i da se donese nova po kojoj bi vaučeri mogli da se koriste za svu robu i kod svih prodavaca.

“Javna je tajna ko je i kako definisao uslove u beogradskom tenderu za poklon vaučere, koji definiše da firma mora da ima promet od 3,5 milijardi dinara kako bi učestvovala u postupku. Zainteresovani učesnici traže odgovore od nadležnih u tenderskom postupku, jer su sprečeni da konkurišu za posao vredan oko 15 miliona evra. SNS uprava zainteresovane za učešće u postupku neformalno upućuje da se priklone jačima i sa njima podnesu ponudu”, navedeno je u saopštenju.

SSP kaže da čitav postupak navodi na sumnju u korupciju, a posebna sumnja u ovaj postupak leži i u činjenicu da su uslovi tendera neverovatno slični onima iz nabavke za vaučere od prošle godine, koju je sprovela gradska opština Novi Beograd dok je predsednik bio Aleksandar Šapić, kada je Sport vision dobio posao od milion evra za dva dana.

Stranka slobode i pravde traži novu odluku o vaučerima koji se mogu koristiti za svu robu i kod svih prodavaca koji se do određenog datuma prijave za učešće, pa da roditelji mogu da kupe ono što njihova deca žele i što im je potrebno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x