SSP: Ministarka obmanjuje javnost, vlada da naloži toplanama da vrate novac građanima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Stranka slobode pravde (SSP) ocenila je danas kao “obmanjivanje javosti” stav ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović o uštedama zbog pomeranja početka grejne sezone.

Ta stranka je u saopštenju pozvala Vladu Srbije, da naloži toplanama da vrate novac građanima za toplotnu energiju koja je plaćena a nije isporučivana od 15. oktobra do 1. novembra.

Ocenili su da je to “jedino moguće zakonsko rešenje” i pozvali vladu da uputi izvinjenje građanima zbog neizvršene usluge

“Ukoliko se to ne desi realno je očekivati da deo građana prestane da plaća račune pozivajući se na to da im nije isporučeno ono što su platili”, dodao je SSP.

Naveli su i da ministarka, tvrdnjom da je pomeranjem grejne sezone država ostvarila uštedu od više od 50 miliona evra, “obmanjuje javnost, jer taj novac država nije uštedela, već ga je uzela iz džepova građana”.

Dodali su da bi ušteda bila da su se vlada i ministri odrekli “nekih privilegija ili besmislenih preplaćenih i koruptivnih projekata”, a to se, kako su naveli, nije desilo.

“Ovo je prevara građana koji su od aprila do okrobra, dakle van grejne sezone plaćali grejanje unapred da bi ono otpočelo 15. oktobra”, navela je SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x