SSP: Ministarka Gojković mora da nađe rešenje za normalno funkcionisanje Kolarca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView 360 ViewTeam printscreen
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da zaposleni u Zadužbini Ilije M. Kolarca (Kolarčevoj zadužbini) u Beogradu ne primaju zarade i da ministarka kulture Maja Gojković treba da nađe način da se omogući normalno funkcionisanje te ustanove kulture.

SSP je u saopštenju podsetila da je ministarka Gojković nekoliko meseci ranije govorila da je Kolarac “pomognut na pravi način” od strane ministarstva.

“Svi dobronamerni ljudi opravdano strahuju da bi Kolarac nakon ovakve pomoći gospođe ministarke mogao da završi u stečaju. Da ima mesta za šalu, mogli bismo da uputimo apel ministarki Gojković da nikome više ovako ne pomaže”, navodi se u saopštenju SSP.

Ta stranka je dodala da Kolarčeva zadužbina uživa posebnu brigu i da postoji mogućnost finansiranja do 45 odsto tekućih i materijalnih troškova te ustanove iz republičkog budžeta.

SSP je zatražila od ministarke da napravi analizu poslovanja Kolarca i da nađe način da omogući njegovo normalno funkcionisanje i isplatu svih obaveza, pre svega prema zaposlenima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x