SSP: Hoće li GSP za kredit od 38 milijardi dinara založiti celu imovinu ili će garanciju dati Grad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/DS
Podelite vest

Potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac upitala je danas da li će Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd, koje je u gubicima, založiti za kredit od 38 milijardi dinara celu imovinu ili će garanciju dati Grad čiji je budžet u problemu i traži pomoć Republike.

“GSP uzima kredit od 38 milijardi dinara. Koja banka i pod kojim uslovima će firmi koja je u gubicima, dati kredit od 38 milijardi dinara”, upitala je Gođevac, a saopštila ta stranka.

Dodala je da će “ovakvo poslovanje i rukovođenje kadrova Srpske napredne stranke (SNS) zabiti ekser u poslovanje ovog društva i odvući ga u stečaj”.
Ona je rekla da će se uzeti kredit da bi “gradonačelnik  Alekdandar Šapić i SNS jurišnici paradirali kako će kupiti nova vozila”.

“Gde idu pare Beograđana ako je budžet 1,6 milijardi evra, a GSP mora da zajmi 38 milijardi dinara? Dodatno, sve moguće reforme koje je Šapić uveo u javni prevoz su dovele do toga da je prihod od prodaje karata u gradskom prevozu u Beogradu bio oko 230 miliona dinara mesečno, što je za 330 miliona dinara manja zarada nego što je bila u prethodnom sistemu”, rekla je Gođevac.

Dodala je da je “evidentno da je Šapićev sistem naplate propao kao i njegov plan da se iz povećane cene karata kupuju nova vozila”.

Istakla je da ako “ova vlast ne ode i ne prestane da odlučuje u Beogradu, od njega neće ostati ništa”.<

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x