SSP: Da se objavi struktura maloprodajne cene 100 osnovnih životnih namirnica u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić zatražio je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da nadležne inspekcijske službe utvrde i u roku od sedam dana objave detaljnu strukturu maloprodajnih cena za 100 osnovnih životnih namirnica, kako bi se, kako je naveo, konačno saznalo “ko i koliko zarađuje na narodnoj muci”.

Kako je istakao, u poslednje dve godine najveći problem građana Srbije su “podivljale cene osnovnih životnih namirnica, od hrane, goriva i ogreva, pa sve do sredstava za ličnu higijenu, koja su poskupela za više od 50 odsto, što je značajno više od zvanične inflacije”, objavila je SSP.

“Pošto je hrana poskupela duplo više nego u EU, a cene goriva su i dalje najviše u regionu, Vlada je dužna da utvrdi ko u lancu snabdevanja zarađuje ekstraprofit. Da li su to proizvođači, uvoznici, distributeri, veletrgovci, maloprodajni lanci, ili svi zajedno”, zapitao se Nikezić.

Prema njegovim rečima, ukoliko je kanadski Parlament mogao da pozove direktore najvećih maloprodajnih lanaca da javno svedoče o rastu maloprodajnih cena, Vlada Srbije “valjda može da izda nalog inspekcijskim službama da barem objave strukturu cena 100 osnovnih namirnica i kako su se kretale u poslednje dve godine”.

“Trebalo vam je šest meseci da formirate novu/staru Vladu, i sada je zaista krajnje vreme da počnete nešto i da radite, a zaustavljanje inflacije bi morao da vam bude prvi zadatak”, kazao je Nikezić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x