Srpske košarkašice pripremaju se na Zlatiboru za Evropsko prvenstvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KSS.rs
Podelite vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Zlatibor na glavni deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Ljubljani.

Srpski tim, koji će na turniru braniti zlato osvojeno pre dve godine u Valensiji, okupio se 25. aprila u Beogradu gde je do sada trenirao, a u naredne dve nedelje dizaće formu na Zlatiboru, saopštio je Košarkaški savez.

Pod vođstvom selektorke Marine Maljković, na Zlatiboru će od raditi:

Katarina Vučković, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Una Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca i Nadija Smailbegović.

U ekipi su i Jovana Spasovski, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić, dok će se Ivon Anderson pridružiti kada završi klupsku sezonu u Francuskoj.

Srbija će u pripremnom periodu odigrati prijateljske utakmice sa Belgijom i Crnom Gorom na Zlatiboru, sa Francuskom u Tuluzu i sa Novim Zelandom i Kinom u Beogradu.

Srpski tim će u grupnoj fazi takmičenja u ljubljanskoj dvorani Stožice igrati protiv Turske, Slovačke i Mađarske.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu, a utakmice će se igrati u Ljubljani i Tel Avivu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x