Srpska lista: Fingirni incidenti kao alibi za Kurtijeve specijalce i represiju prema Srbima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KoSSev - Kosovo Sever Portal printscreen
Podelite vest

Srpska lista najoštrije je osudila sinoćni incident kada su nepoznate osobe bacile šok bombu u blizini naselja Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici i izazvale uznemirenost Srba koji tamo žive.

“Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila Kosovskih bezbednosnih snaga koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane”, navedeno je u današnjem saopštenju.

Naveli su da bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali Srpska lista je saopštila i da je brine da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj “stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama”, i “nastavak represije nad srpskim narodom, kao i neosnovana hapšenja”.

“Želimo da informišemo javnost da je kao i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljiva koincidencija sa sinoćnim bacanjem šok bombe da je ona bačena u reonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom Kurtijevih specijalnih jedinica”, rekli su iz Srpske liste.

Ponovili su zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove “fingirane incidente, koje Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x