Srednjoškolci iz ‘Kreni-promeni’ predali peticiju u Predsedništvu da se odlikuju lekari iz Niša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Srednjoškolci iz pokreta Kreni-promeni, predali su danas peticiju sa više od 25.000 potpisa sa zahtevom da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodeli orden lekarima iz Niša, koji su radili vikendima bez finanijske nadoknade kako bi eliminisali liste čekanja pacijenata na operacije, kao poruku da je potrebno više ceniti nečiji trud.

“Mladi odlaze iz Srbije u druge zemlje gde će se njihov rad i požrtvovanje više ceniti nego ovde. Želimo da se to promeni, da se mladima pokaže da ima svrhe da ostanu u našoj zemlji”, rekla je Katarina Kesegić, u obraćanju novinarima ispred zgrade Predsedništva, gde su srednjoškolci predali peticiju.

Na primedbu da su lekari rekli da im ne treba ordenje već oprema, Marko Jauković je naglasio da ih podržavaju u zahtevu da dobiju adekvatnu opremu, dodajući da smatra da ih treba i novčano nagraditi.

Kako je navela Itana Štogren, ovi lekari su, žrtvujući svoje vreme, heroji koji su elimisanjem liste čekanja spasili nečiji život, nečijeg oca, majku…

Srednjoškolci su istakli da su potpisi prikupljeni veoma brzo, za svega dve sedmica od kako je peticija onlajn pokrenuta.

Lekari Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš samoinicijativno su radili besplatno tokom više vikenda kako pacijenti ne bi čekali na operacije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x