SRCE: Ministarka poljoprivrede da odgovori da li se nezdrava hrana isključivo izvozi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Stranka Srbija Centar (SRCE) upitala je ministarku poljoprivrede Jelenu Tanasković da li se “nezdrava” hrana proizvedena u Srbiji isključivo izvozi ili je jedu i građani Srbije “ali se to skriva od njih”.

Stranka je u saopštenju podsetila da je Slovenija nedavno zabranila uvoz krastavaca iz Srbije zbog povećane koncentracije fungicida.

“Pod Ministarstvom poljoprivrede postoji Direkcija za nacionalne referentne laboratorije. Impresivan naziv za nešto što izgleda ne radi iako je od EU pomognuto sa nekoliko miliona evra. Čemu to služi i šta radi dok sve češće stižu vesti da ono što pokušavamo da izvezemo ne valja”, upitali su iz stranke SRCE.

Ocenili su da je “neko negde dozvolio da zabranjena fitohemija uđe u Srbiju i da se određena zaštitna sredstva koriste u nedozvoljenoj količini”.

“Zaključak je jednostavan i sam se nameće, neko u Ministarstvu poljoprivrede ne radi svoj posao. Pitanje je da li se radi o neznanju ili neko ko ima moć sprečava kompetentne službenike da rade svoj posao. U oba slučaja odgovornost je na ministarki poljoprivrede”, navodi se u saopštenju stranke SRCE.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x