Srbija vodila sa 3:1, pa osvojila samo bod protiv Kameruna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS1 screen
Podelite vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas sa Kamerunom nerešeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru, odigranoj na stadionu Al Džanub.

Kamerun je poveo u 29. minutu pogotkom Žan-Šarla Kasteleta, ali je Srbija u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, u 46. i 48. minutu, preokrenula rezultat golovima Strahinje Pavlovića i Sergeja Milinković Savića.

Aleksandar Mitrović je u 53. minutu povisio na 3:1, ali je Kamerun stigao do izjednačenja i boda preko Vensana Abubakara u 63. i Erika Maksima Čupo-Motinga u 66. minutu.

Srbija i Kamerun posle dve odigrane utakmice imaju po jedan bod.

U drugom meču ove grupe se od 17.00 sastaju Brazil i Švajcarska, koji na svom kontu imaju po tri boda.

Fudbaleri Srbije će u poslednjem kolu igrati protiv Švajcarske, dok će Kamerun igrati protiv Brazila. Te utakmice su na programu 2. decembra.

Srbija je bila bolja na početku meču, a prvu veliku šansu imala je u 11. minutu kada je Mitrović pogodio stativu. Andrija Živković je poslao loptu do Dušana Tadića, a on do Mitrovića nakon čega se napadač Fulama lepom varkom oslobodio čuvara i šutirao, ali je pogodio samo stativu.

Šest minuta kasnije Mitrović je ponovo bio u sjajnoj poziciji kada je, posle loše intervencije odbrane Kameruna, lopta došla do njega na šest-sedam metara od gola, šutirao je iz prve, ali nije bio precizan.

U 29. minutu usledila je kazna na drugoj strani, kada je Kasteleto doneo prednost Kameruncima posle kornera.

Prethodno je Živković “poklonio” korner rivalu, a nakon udarca iz ugla Kasteleto je na drugoj stativi dočekao loptu posle loše postavljene odbrane Srbije i nije mu bilo teško da savlada Vanju Milinkovića Savića.

Srbija je u 44. minutu imala sreću pošto Kunde nije kaznio grešku Saše Lukuća posle koje je izašao sam ispred Milinković Savića, ali je srpski golman u tom duelu izašao kao pobednik.

Kada je izgledalo da će Kamerun na odmor otići sa vođstvom, usledio je preokret u nadoknadi vremena, u razmaku od samo dva minuta.

Prvo je Pavlović bio najbolji u skoku u kaznenom prostoru, posle slobodnog udarca koji je izveo Tadić, i glavom poslao loptu u mrežu, a potom je Milinković Savić sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio za vođstvo Srbije.

Mitrović je u samom finišu prvog poluvremena propustio još jednu priliku, ali nije u 53. minutu kada je posle sjajne akcije Srbije uvećao prednost na 3:1.

Akciju je započeo Tadić tako što je ukrao loptu na sredini terena, a potom su se uključili Mitrović, Kostić, Milinković Savić i na kraju Živković koji je prevario čuvara i nesebično proigrao napadača Fulama, a on sa peterca pogodio mrežu Kameruna.

Međutim, posle tog gola Mitrovića, 51. u dresu nacionalnog tima, usledio pad u igri Srbije što je Kamerun kaznio sa dva gola iz kontranapada. Prvo je Abubakar u 63. minutu lobovao golmana Srbije, a tri minuta kasnije je Čupo Moting pogodio za 3:3.

Do kraja meča je bilo uzbuđenja, ali ne i pravih prilika za gol, pa se rezultat nije menjao. Najbliži golu bio je Mitrović u samom finišu meča, ali nije bio precizan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x