Srbija centar: Energetski sistem u mnogo ozbiljnijim problemima nego što vlast tvrdi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

Pokret “Srbija centar – Srce” ocenio je danas da je energetski sektor Srbije u mnogo obiljnijim problemima nego što  predstavlja u javnosti “takozvana politička elita”, da vlast tvrdi da su stvari pod kontrolom, ali da brojevi govore drugačije.

Kako je navedeno u saopštenju Srca, premijerka Ana Brnabić je u svom ekspozeu najavila “silne milijarde evra investiranja u energetski sektor, kao da nas čeka renesansa i boljitak, a ne da nam je EPS pred totalnim kolapsom”.

“Resorni ministar (Dubravka Đedović) tek što je ‘zaseo’ u fotelju tvrdi da struja mora da poskupi, a predsednik Republike (Aleksandar Vučić), očigledno najbolje informisan o stvari, javnosti saopštava konkretne procente o očekivanom poskupljenju struje. Zaboravljaju činjenicu da je EPS javno preduzeće, pa bi valjda najpre trebalo da se građani upoznaju sa realnim stanjem u toj kompaniji, jer se ipak radi o našim novcima”, izjavio je Goran Anđelić iz pokreta Srce.

Ocenio je da se za vreme dok se ne zna kako EPS troši novac, ministar zadužen za finansije (Siniša Mali) ponosno predstavlja rebalans budžeta, opet se “gađajući” milijardama evra pozajmica energetskom sektoru.

Kako je Anđelić dodao, pošto prema rečima ministra novca imamo, neće biti nekih problema da EPS nastavi s uvozom struje, te da nam “ne trebaju nama nove bolnice, škole, bolje obrazovanje, jer kada svetli sve je sjajno”.

Anđelić je istakao da je u našem narodu poznata izreka “Šta ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji” i to se plaća, po pravilu, skuplje i mnogo neprijatnije, a da se, kada je reč o energetskom sektoru, do te ćuprije stiglo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x