Srbi sa severa Kosova 11. dan na barikadama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

Glavni putevi na severu Kosova još uvek su blokirani, a Srbi su 11. dan na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, javio je RTS.

Uslov za uklanjanje barikada je da budu oslobođena trojica uhapšenih Srba, među kojima su i bivši pripadnici Kosovske policije Dejan Pantić i Slađan Trajković, kao i da se specijalne snage policije povuku sa severa Kosova.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u ponedeljak da će “barikade biti uklonjene uskoro”, i da mu je u razgovoru sa komandom Kfora rečeno da Kfor traži dodatno vreme kako bi bila doneta odluka o merama koje treba preduzeti na uklanjanju barikada.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da barikade na severu Kosova za Srbe znače slobodu i predstavljaju “njihov miran otpor bezakonju Aljbina Кurtija”.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera da “barikade na severu Kosova neće dugo ostati”, Petković je u pisanoj izjavi rekao da bi bilo dobro da Kurti odmah oslobodi Dejana Pantića, povuče specijalace sa severa, i da “ukine spiskove za progon i hapšenje” Srba.

Blokade puteva počele su nakon hapšenja Dejana Pantića, osumnjičenog za teroristički napad na prostorije Centralne izborne komisije Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x